Při objednávce obrazů a pyramid spolu s menšími produkty, prosím počítejte, že obrazy i pyramidy budou doručeny zvlášť z důvodu jejich nadměrné velikosti.

Magické ručičky: Využijte sílu šamanského dědictví

Magické ručičky z alabastru nejsou jen obyčejnými sběratelskými předměty nebo dekorací. Tyto ručně vyřezávané artefakty od andských maestros kmene Qero mají hluboké kořeny v předincké době a nesou v sobě sílu pradávných mystických praktik. V tomto článku vás provedeme fascinujícím světem těchto „rukou síly“ Illu, jejich využitím v energetické práci  a pravidly pro jejich použití. Čemu se vyvarovat a jak jejich potenciálu využít naplno?

Představení magických ručiček

Magické ručičky, známé také jako „ruce síly“ Illu jsou ručně vyřezány z alabastru v oblasti Sacred Valley nedaleko Cusca. Tyto artefakty mají hluboké kořeny v předincké době a nesou v sobě znalosti mystických praktik nejstarších peruánských historických linií. Ručičky jsou určeny pro práci s jemnohmotnou energií a mohou být použity pro různé druhy energetických interakcí – od poděkování Zemi (Pachamamě) a obřadů „ofrendas“, přes léčení a dálkové působení až po ochranu místa i osob. Jsou určeny pro práci s přijímáním a zasíláním, jak i sám design napovídá. Jsou skutečně mocným šamanským nástrojem, proto se podíváme i na to, na co si dát pozor.

Ruce síly odráží důležitý filozofický koncept Andského šamanismu a sice princip posvátné výměny – AJNI. Jako bytosti středního světa (Kay pacha) je výsostným smyslem našeho života naučit se dokonalé výměně, tedy harmonii mezi přijímáním a vydáváním. Bytosti, které jen berou se propadají do spodních světů (Ukhu pacha) a ty které již jen dávají jsou zase obyvatelé světů horních (Hanaq pacha). Pro nás v současném hmotném světě je nejdůležitější praktikovat tento koncept dokonale vyrovnanosti AJNI a promítnout jej do celého života včetně vztahů. K tomu vám mohou pomoci i tyto magické a krásné ručičky, které vás v této energetice dokonale podpoří.

Illu nejsou pro každého

I když vás koupě ručiček láká a volá, zkuste se nejprve zamyslet nad tím, zda jsou pro vás Illu vhodné. Tento artefakt je totiž určen výhradně do zkušených rukou. Používání magických ručiček vyžaduje určitou zkušenost, stejně jako citlivost. Je důležité následovat tyto zásady:

  • Ne pro nezkušené: Magické ručičky by měly používat pouze ti, kteří mají alespoň základní znalosti šamanských a energetických praktik.
  • Osobní předmět: Po rozbalení se ručičky adaptují na energetické tělo osoby, která je začne používat. Proto by je neměl používat (nejlépe se jich ani dotýkat) kdokoli jiný.
  • Etické použití: Za pomocí ručiček nesmíme ovlivňovat nikoho třetího bez jeho vědomí a souhlasu. Artefakty jsou zároveň šamany zablokovány proti zneužití tohoto druhu.
  • Morální a etický kodex: Používání ručiček musí být v souladu s morálními a etickými zásadami. Jejich síla by měla být využívána pouze pro dobro.

Rituál prvního propojení

Chcete-li plně využít potenciál magických ručiček, je důležité nejprve uskutečnit rituál propojení. Zde je jednoduchý návod:

  1. Rozbalení kamenů doporučujeme provádět o samotě, v klidném a čistém prostoru, kde nebudete rušeni. Dopřejte si čas a klid a nezapomeňte na očistu prostoru pomocí vykuřovadel.
  2. Připraveni? Pak vezměte ručičky do svých rukou – levou do levé, pravou do pravé. Kopírujte svými rukami jejich gesta – levá otevřená, pravá zavřená.
  3. Vizualizace. Zavřete oči a představte si, jak silný nástroj nyní svíráte. Vnímejte, jak se  ručičky stávají  součástí vašeho biopole. Uvědomte si, že držíte mocné artefakty, které mohou interagovat v jemnohmotných a neviditelných sférách našeho světa.
  4. Dál vizualizujte přitahování energie do zavřené ruky a její akumulaci. Při nádechu přitahujte energii a svírejte sílu ve své dlani – živé i kamenné. Při výdechu vysílejte sílu otevřenou rukou do prostoru, kde otevřená ruka slouží jako vysílač.
  5. Opakování: Tento rituál provádějte dle potřeby vícekrát, dokud nebudete jasně cítit ručičky jako svou součást. Teprve pak dojde k jejich aktivizaci pro další spirituální práci.
  6. No a nakonec nezapomínejte na údržbu. Jelikož je alabastr velmi citlivý, nezapomínejte na pravidelnou údržbu čištěním a nabíjením, jak jste zvyklí při práci s minerály.

Rituál vědomé výměny

Illu mají ve své podstatě tři základní možnosti využití. Nyní vám představíme jeden z nich – rituál vědomé výměny:

Příprava: Najděte klidné místo a zapalte dvě svíčky. V klidu a o samotě dobře promyslete dvě věci: co chcete přitáhnout do svého života a čeho se chcete/potřebujete  zbavit.

Záměr: Každý záměr zformulujte do jednoho slova nebo krátké věty a napište na dva malé papírky. Jeden papírek bude představovat to, co chcete přitáhnout, a druhý to, čeho se chcete zbavit.

Použití ručiček: Vezměte si ručičky do svých rukou, pravou do pravé, levou do levé. Pod každou ručičku do dlaně vložte příslušný papírek – co má přijít do uzavřené, co má odejít do otevřené ruky.

Vizualizace: Zavřete oči a prodýchávejte proces odcházení a přicházení vašich záměrů. Přes levou otevřenou ruku vysílejte odcházení a přes pravou přijímejte manifestační sílu kýženého záměru. Prodýchávejte toto propojení a představte si, jak energie proudí skrze vaše ruce.

Uložení: Po dokončení vizualizace odložte ručičky na viditelné místo do vzpřímené pozice, přičemž papírky pod nimi nechte i nadále. Dbejte na to, aby papírky nikdo kromě vás nečetl.

Doba působení: Nechte ručičky působit ve svém blízkém okolí alespoň 21 dní. Během této doby můžete ručičky libovolně brát do rukou a prociťovat výše uvedenou aktivaci vícekrát.

Údržba: Po 21 dnech ručičky vyčistěte, znovu nabijte – a buď je nechte „pracovat“ na stejném záměru, nebo je „naprogramujte“ na nový.

Magické ručičky z andského alabastru jsou cenným nástrojem pro ty, kdo hledají způsob, jak propojit své energetické pole s pradávnými silami. Pamatujte vždy na etické a morální zásady při jejich používání a dejte si čas na správné propojení a aktivaci jejich síly. Objevte kouzlo šamanských praktik a nechte magické ručičky proměnit i váš život.