Při objednávce obrazů a pyramid spolu s menšími produkty, prosím počítejte, že obrazy i pyramidy budou doručeny zvlášť z důvodu jejich nadměrné velikosti.

Meditace na západ slunce aneb rozlučte se s létem a načerpejte sílu

Západ slunce – ten magický okamžik, kdy se nebe mění v paletu zlatých, oranžových a růžových tónů, přináší nejen vizuální potěšení, ale i jedinečnou příležitost k meditaci. A ne jen tak ledajaké! Představte si, jak se poslední paprsky slunce noří za horizont a s nimi mizí i vaše starosti nebo to, co zrovna potřebujete odložit. Je to přesně ta chvíle, kdy můžete načerpat sílu přírody, rozloučit se se svým dnem a připravit se na zítřky. Tato meditace je ale především krásnou příležitostí k rozloučení se se sluncem a symbolicky udělat pomyslnou čáru za prázdninami a létem. Přidejme do meditace ještě léčivé kameny a rázem vznikne rituál, který vás zcela pohltí a nabije. Zjistěte, jak na to a co všechno vám může tato jednoduchá praxe přinést. 

Proč meditovat při západu slunce?

Meditace při západu slunce má silné energetické účinky. Slunce, které je po celý den naším hlavním zdrojem světla a energie, se loučí se svým denním cyklem a s sebou bere i veškerou nahromaděnou energii a stres. Tento přirozený cyklus se nabízí jako ideální chvíle pro zklidnění mysli a regeneraci. Přidání léčivých kamenů, jako jsou tygří oko, kalcit nebo citrín, může posílit propojení s energií slunce a přinést vám klid, vyrovnanost a odhodlání na nový den. Proto si krystaly přizvěte a užijte si chvíli pro sebe po boku nejkrásnější energie – té sluneční.

Jak na meditaci při západu slunce krok za krokem:

  1. Připravte se na meditaci: Najděte si klidné místo s výhledem na západ slunce. Můžete se posadit nejen venku, ale i na balkoně nebo u okna, kde budete mít nerušený výhled na horizont. Pro nás je však příroda jasná volba! 

  2. Vyberte si svůj kámen: Vyberte si kámen, který vás přitahuje, nebo podle toho, jaký záměr máte. Tygří oko posiluje odvahu, kalcit podporuje vnitřní klid a citrín přitahuje hojnost a pozitivní energii. Chvíli pozorujte západ slunce s kameny v ruce/rukách. Vnímejte sílu a teplo slunce i kamenů.

  3. Zaměřte se na dech: Zavřete oči, uvolněte se a soustřeďte se na svůj dech. Vnímejte, jak vzduch proudí dovnitř a ven z vašich plic. Při každém výdechu si představte, že z vás odchází stres a napětí.

  4. Spojte se se sluncem: Otevřete oči a dívejte se na slunce, jak se pomalu noří za horizont. Všímejte si, co je oproti začátku meditace jiné.

  5. Vyslovte svůj záměr: V tichosti nebo nahlas vyslovte svůj záměr pro nové období. Je něco, s čím chcete vykročit do dalšího dne, období, etapy?

  6. Poděkujte a rozlučte se: Jakmile slunce zapadne, poděkujte za jeho energii a světlo, které vám během dne poskytovalo. Ukončete meditaci pocitem vděčnosti a klidu.

Meditace na západ slunce s léčivými kameny je jednoduchý, ale mocný rituál, který vám pomůže rozloučit se se dnem, načerpat novou energii a připravit se na to, co přijde. Věnujte si tento čas každý den nebo kdykoliv, kdy cítíte potřebu spojit se se sluncem a načerpat jeho sílu. Náš tip na závěr? Také podzimní dny budou pro tuto meditaci jako stvořené! Je na co se těšit!