Při objednávce obrazů a pyramid spolu s menšími produkty, prosím počítejte, že obrazy i pyramidy budou doručeny zvlášť z důvodu jejich nadměrné velikosti.

Otevírání studánek. Připravte si očistnou meditaci vody.

Příroda se probouzí, jaro je v plném proudu a my slavíme Den otevírání studánek, který připadá na 31. května. Tento den plný tradic a historie nám připomíná, jak naši předkové vítali příchod jara a starali se o prameny vody, na které dnes mnohdy zapomínáme. Přidáte se k nám a oslavíme naše krásné studánky společně? Připravte se na výlet k prameni poblíž vašeho domova, kde si můžete vychutnat meditaci s vodou a zapojit se do obnovy této krásné tradice. Protože voda je život – a my jsme přece voda.

Otevírání studánek. O co vlastně šlo?

Den otevírání studánek má své kořeny hluboko v naší historii. Lidé v dávných dobách vítali příchod jara tím, že symbolicky i prakticky čistili studánky po dlouhé zimě. Prameny a studánky byly ceněny jako životodárné zdroje pitné vody, které dnes považujeme za samozřejmost. S rozvojem moderních vodovodních sítí však mnohé studánky začaly upadat v zapomnění a zarůstaly bahnem. Naštěstí, díky úsilí nadšenců a dobrovolníků, jsou dnes mnohé z nich obnovovány.

Voda ze studánek není jen tak obyčejná voda – je to životodárný elixír, který přináší osvěžení a sílu přímo z nitra země. Studánková voda je často nejen čistá a lahodná, ale také obohacená minerály. Lidé odjakživa věřili také v její magickou moc – schopnost léčit, očistit a dodávat energii. Každý doušek takové vody nás krásně propojuje s přírodou a jejími pradávnými silami, čímž podporujeme naši vnitřní harmonii a zdraví. Proto vás zveme k zapojení se do meditace vody. Oslavíme tak nejen půvabné studánky, ale vzpomeneme na Otvírání studánek a využijeme očistnou moc studánkové vody.

Studánková meditace vody krok za krokem

Meditace s vodou ze studánky je nádherný způsob, jak se intenzivně spojit s přírodou a vdechnout nový život starým tradicím. Postupujte podle následujících kroků a užijte si s námi tento očistný rituál:

  1. Najděte pramen: Prozkoumejte Národní registr pramenů a studánek a najděte pramen poblíž vašeho domova nebo zamiřte za oblíbenou studánkou. Vydejte se na výlet a užijte si také samotnou cestu ke studánce.

  2. Vyčistěte studánku: Po příchodu k prameni věnujte chvíli jeho vyčištění. Odstraňte případné nečistoty a ujistěte se, že voda může volně téct. Poděkujte.

  3. Připravte se na meditaci: Najděte si klidné místo u pramene, kde se můžete pohodlně usadit. Zavřete oči a zhluboka dýchejte, abyste se uvolnili a naladili na okolní prostředí.

  4. Spojení s vodou: Otevřete oči a pomalu naberte vodu ze studánky do dlaní. Uvědomte si její chladivý dotek a čistotu. Představte si, jak proudí skrz vaše prsty a naplňuje vás energií.

  5. Vyslovte záměr: Položte své ruce na hladinu vody a vyslovte svůj záměr. Může to být přání pro sebe, své blízké nebo pro přírodu. Například: Ať tato voda přináší očistu a uzdravení nám všem.

  6. Meditace s vodou: Zavřete oči a pokračujte v hlubokém dýchání. Představte si, jak

    energie vody prochází vaším tělem, očišťuje vás a přináší klid.

  7. Pití vody: Opatrně naberte vodu do nádoby nebo do dlaní a pomalu ji pijte. Představte si, jak vás voda spojuje s přírodou a naplňuje životní silou.

  8. Poděkování: Po dokončení meditace nezapomeňte poděkovat prameni za jeho dar. Můžete také přinést malý dar přírodě, například květinu nebo malý minerál

Studánkový rituál vám nejen umožní spojit se s přírodou, ale také obnovit tradici, která má hluboké kořeny v naší historii. Vydejte se k prameni, vychutnejte si meditaci s vodou a oslavte Den otevírání studánek se všemi jeho kouzly.